maandag 30 april 2012

Spray paint


In mijn zoektocht op Youtube vond ik een leuk filmpje van een graffiti-kunstenaar. Hij maakt prachtige, fijn afgewerkte kunstwerken met spray paint. Hij gebruikt enkele techniekjes zoals laag per laag aanbrengen, wegkrassen van verf, ... om zijn werk vorm te geven. Dit zijn technieken die je met kinderen ook zou kunnen uitproberen. Dit kan met graffiti voor de ouderen (met een groter budget), maar je kan evengoed werken met gewone verf. (bv. spattechnieken : ijzeren gaas, verdunde verf, een tandenborstel en sjablonen) : zie foto





zaterdag 14 april 2012

Tape art ²

Tijdens mijn opzoekingswerk rond Erika Iris Simmons, vond ik ook een ander soort 'Tape art", maar dan tape in de zin van 'plakband'.




Mark Khaisman is een ware artiest met bruine tape. Hij werkt met lagen om schaduwen en contrasten aan te brengen. Hoe minder lagen, hoe lichter de kleuren, hoe meer lagen, hoe donkerder.
Vanop een afstand lijkt het alsof je naar een sepia-foto kijkt, zo levensecht is het.

Ook dit kan een uitgangspunt zijn voor een muzische les.



Tape art



Een tijdje geleden ontdekt ik deze site : www.IRI5.com
Erika Iris Simmons is een meisje met een bijzonder talent, ze maakt portretten van beroemde figuren uit casettes, videotapes, oude filmrollen en sinds kort ook met oude krantenknipsels.


In een muzische les kan dit een perfecte activiteit zijn wanneer je werkt rond thema's zoals afval, idolen, ...


http://www.youtube.com/watch?v=79PQ2GurbJA

Erika heeft ook een eigen blog en waarop je kan zien hoe ze te werk gaat.