maandag 4 juni 2012

Plankton

Plankton theaterjongeren is de jongerenwerking van OpenDoek amateurtheater Vlaanderen. Plankton houdt zich vooral bezig met het organiseren van workshops, info verstrekken over theater aan jongeren, enz. Als je lid bent van een theatervereniging krijg je elke maand het krantje Plankgaz in je brievenbus met leuke artikels en interviews met bekende en minder bekende acteurs. Plankton heeft ook een site en een facebook-pagina, waarmee ze zoveel mogelijk jongeren willen bereiken. Op hun site vind je ook een aanbod aan cursussen, workshops terug die te maken hebben met theatermaken. Voor of achter de schermen, voor elk wat wils.

Plankton wil ook een forum zijn voor jongeren om informatie, ervaringen, ... uit te wisselen en helpt theatergroepen met hun productie.

Heb je een leerling in de klas die gebeten is door de theatermicrobe? laat hem/ haar een kijkje nemen op deze site.

De site geeft ook leuke tips voor voorstellingen, evenementen in jouw buurt.
Elk jaar worden op het landjuweelfestival 4 jongerenproducties gekozen om hun stuk opnieuw op te voeren. Ze worden getrakteerd op een week vol theater, workshops, groepsgesprekken, leuke activiteiten en een hoop nieuwe theatervrienden. Ik heb het zelf al 2 keer mogen meemaken en het is echt de max! ;)





Hier enkel foto's van mijn landjuweelervaringen :



workshop 'grime'

onder de bühne van het NTGent


workshop 'komedie'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten